lördag 17 september 2011

No22

OJ, vad ni har saknat oss! Men nu är vi äntligen tillbaka. Efter mycket om och men har vi äntligen fått internet i vår nya lägenhet, dock dröjer det trådlösa ytterligare några dagar.. Ny lägenhet var det ja, i måndags fick vi nycklarna till en lägenhet tre våningar ner i samma hus som vi bodde i tidigare. Med mycket skeptiska miner vred vi om låset och öppnade upp dörren till vår stoooora fina lägenhet! Detta ledde till en del spontana glädjetjut och jag tror till om med att vi ”skuttade” lite.. Vi är med andra ord hemskt nöjda med vårt nya hem som innefattar tre sovrum, två badrum och en liten men väldigt trevlig balkong.

Ny lägenhet - ny hårfärg. Så tänkte i alla fall Elina. Färgningen resulterade i en något mörkare färg än vad hon hade hoppats på och skulle man tro henne själv ser hon nu ut som rysk mulatt med för ljusa ögonbryn…

På grund av bristen på internet har vi under veckan inte kunnat plugga så mycket som vi hade hoppats, istället har vi: gått på jakt efter diverse husgeråd som vi saknade, tränat, fikat, ”införskaffat” blommor, tillverkat egna krukor till blommorna i sann Ernst-anda, blivit berusade på gratis limoncelloshotar på vår favoritrestaurang runt hörnet, badat, shoppat årets första julklapp, shoppat lite annat, sett sex and the city filmerna för andra gången sedan vi kom till Malta, bakat pajer och kakor,myst på balkongen och ätit mitt livs första sushi, tydligen världens godaste sushi om man ska lita på ryskan. 

Nyss hände det en liten rolig sak. Elina sitter på balkongen och på gatan nedanför går det en tjej med massor av packning och ser alldeles bortkommen ut. Hon går fram och tillbaka flera gånger innan hon vänder sig mot Elina och börjar prata på ett okänt språk. Hon tror att Elina är hennes ryska vän (inte konstigt med tanke på den nya hårfärgen) men märker sedan att hon sett fel och passar då på att fråga om vägen till lägenheten hon letar efter. Elina har såklart ingen aning och den stackars tjejen vid namn Olga får fortsätta leta. Hon går fram och tillbaka ytterligare några gånger innan det visar sig att huset hon letade efter är det huset som vi bor i, något pinsam situation för Elina..

Nu blir det popcorn + te + film, med andra ord en fantastisk lördagskväll.

Förresten, bilderna som ni förmodligen sitter och suktar efter kommer när det trådlösa internetet kommer, förhoppningsvis på måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar